Valikko Sulje

Koutsimo juoksuvalmennus

Palvelut juoksuun

Koutsimo on juoksuvalmennuspalvelu, joka tarjoaa juoksuun jo hurahtaneille tai siitä haaveileville, laadukasta, yksilöllistä, tavoitteellista sekä asiakkaiden tarpeisiin räätälöityä juoksuvalmennusta, juoksuohjelmia sekä ryhmävalmennusta. Aivot ja jalat Koutsimon takana olen minä, juoksuvalmentaja/fysioterapeutti Simo Syrjäläinen eli Koutsimo. Voit lukea lisää minusta valmentajasivuilta.

Palveluvalikoimasta löydät kattavasti kaikki juoksuvalmennuspalvelut yksilöille, ryhmille, yrityksille ja urheilijoille. Valmennuspaketit helpottavat löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan juoksuvalmennuksen. Tutustu tarkemmin vaihtoehtoihin palveluiden omilla sivuilla ja osta valmennuspakettisi kätevästi suoraan verkkokaupasta.

Koutsimo Juoksuvalmennus tarjoaa myös juoksijan testausta, valmennuskonsultaatioita ja tuntiperusteista lähivalmennusta juoksuun ja fysiikkaharjoitteluun.

Räätälöidyt valmennustarpeet yrityksille tai ryhmille, suunnitellaan aina yhdessä asiakkaan kanssa, vastaamaan valmennuksen tavoitetta. Valmennus voi myös pitää sisällään esimerkiksi juoksutekniikkaharjoittelua tai juoksijan voimaharjoittelua. Ota yhteyttä, niin autan rakentamaan teille sopivan juoksuvalmennuksen.

Valmennuksen aloitus

 1. Osta juoksuvalmennus verkkokaupasta tai laita viestiä minulle.
 2. Saat ohjeet alkukartoituksesta, keskustelusta ja TrainingPeaks alustasta sähköpostiisi.
 3. Täytä alkukartoitus lomake ja varaa keskustelu kalenterista.
 4. Alkukeskustelussa käymme läpi kaiken valmennukseen liittyvän ja hahmottelemme juoksuohjelmasi suuntaviivat.
 5. Harjoittelu alkaa, kun ohjelma on valmis!
 6. Valmentaja on tukenasi koko prosessin ajan!

Koutsimo Silver

Juoksuvalmennus ryhmässä

 • Ryhmätreenit kerran viikossa tiistaisin Esportissa tai Eläintarhan kentällä
 • Nousujohteiset harjoitukset tavoitematkallesi
 • Valmentajan tuki treeneissä ja arvio harjoituksen vauhdeista ja pituudesta
 • Juoksutekniikkaa ja oheisharjoittelua osana alkulämmittelyä
 • Sosiaalinen ja toisiaan tukeva yhteisö treeneissä
 • Pääsy juoksuyhteisön foorumille
 • Juoksijan tasosuositus ryhmään (yksi)
  1. 10km <50min
  2. Puolimaraton <1.45
  3. Maraton <3.45

Koutsimo Gold

Yksilöllinen juoksuohjelma

 • Kuukauden välein päivittyvä yksilöllinen ohjelma kohti tavoitettasi
 • Aloituskeskustelu (30min) vauhtien, juoksumäärän ja tavoitteen määrittämiseksi
 • Säännöllinen testijuoksu kehityksen seurantaan
 • Säännöllinen harjoitusraportti valmentajalle auttamaan ohjelman päivitystä yksilölliseksi
 • Ohjelma TrainingPeaksissa (ilmainen)
 • Ryhmätreenit lisäpalveluna puoleen hintaan
 • Pääsy juoksuyhteisön foorumille

Koutsimo premium

Yksilöllinen juoksuvalmennus

 • Mukautuva, yksilöllinen juoksuohjelma viikoittaisilla säädöillä elämäsi mukaan
 • Etäpalaveri kuukausittain (30min)
 • Valmentaja vastaa kysymyksiisi viesteillä tai puhelimitse
 • Jatkuva seuranta ja palaute
 • Ongelmien ilmetessä, ohjeet kuinka reagoida ja kuormituksen säätäminen
 • Kilpailuun valmistautuminen
 • Ohjelma TraningPeaksissa (ilmainen)
 • Ryhmätreenit lisäpalveluna puoleen hintaan
 • Pääsy juoksuyhteisön foorumille

Juoksuvalmennus

Yksilöllinen juoksuvalmennus on vähintään kuukausia kestävä yhteinen matka tavoitteisiin. Tavoitteen saavuttaminen valmennuksessa on tärkeää, mutta vielä parempaa on jos matkalla on hauskaa, opit uutta ja tutustut uusiin ihmisiin. Valmennus voi tapahtua lähivalmennuksena tai etäyhteyksillä.

Yhdistämällä yksilöllinen juoksuvalmennus, juoksuohjelma ja ryhmässä harjoittelu saat eniten irti valmennuksesta.

Juoksija tarvitsee vierelleen valmentajan, joka välittää, innostuu ja luo uskoa mahdollisuuksiin. Koutsimossa valmentaja ja juoksuyhteisö ovat aidosti osa juoksijan elämää ja arkea silloinkin, kun juoksukengät eivät ole jalassa.

Juoksuryhmät

Juoksuryhmässä harjoitellessa saat enemmän itsestäsi irti. Ryhmä sopii erityisesti sinulle, jos kaipaat tukea ja sosiaalisuutta juoksuharjoitteluusi. Ryhmävalmennus on myös hyvä tapa oppia juoksun perusteita ja harjoittelun sisältöjä tai tuoda lisää monipuolisuutta omaan harjoitteluusi.

Yksilöllisen valmennuksen kanssa ryhmävalmennus tarjoaa vetoapua treeneihisi, saat tärkeää vertaistukea, ja opit uutta myös muilta juoksijoilta.

Yrityksille tai ryhmille räätälöidyt ryhmävalmennukset sisältävät harjoituksia ja ohjelmoinnin yhdessä määritettyyn tavoitteeseen tähdäten. Harjoittelu on teemoitettu asiakkaiden tason ja tarpeen mukaan.

Juoksuohjelmat

Juoksuohjelman kanssa harjoittelu sopii sinulle, kun kaipaat hyvän alun harjoittelullesi tai tahdot toteuttaa harjoittelua itsenäisemmin kohti tavoitettasi. Valmentaja on säännöllisesti mukana ohjelmoinnissa, muttei seuraa harjoitteluasi viikkotasolla niin tiiviisti kuin yksilöllisessä juoksuvalmennuksessa.

Juoksuohjelman avulla pääset tekemään pitkäjänteistä nousujohteista harjoittelua juuri sinulle räätälöidyllä ohjelmalla. Jos kaipaat viikoittaista tukea ja mahdollisuutta muokata ohjelmaa harjoittelun aikana, tutustu tarkemmin yksilölliseen valmennukseen.

Juoksuohjelmien alustana on käytössä TrainingPeaks-sovellus, joka tuo lisähyötyjä harjoitteluusi. Lue lisää TrainingPeaksin hyödyistä juoksuvalmennuksessa.

Testaus

Juoksijan testaamispalvelut, kuten juoksijan tasotesti, auttavat sinua seuraamaan kehitystä, arvioimaan kapasiteettiasi juoksijana ja ohjaamaan harjoitteluasi kehittävämpään suuntaan.

Kuntoilijoiden ja urheilijoiden on myös mahdollista mittauttaa voimatasonsa voimalevyillä fysioterapeutin vastaanotollani Kauniaisissa. Tietämällä voimatasosi ja voimantuottonopeuden voit kehittää itsellesi oikeita ominaisuuksia ja seurata kehitystäsi.

VALMENTAJA

Olen juoksuvalmentaja ja fysioterapeutti Simo Syrjäläinen. Halu auttaa ihmisiä on vienyt minut ensin fysioterapeutin uralle ja vähän myöhemmin juoksuvalmennuksen pariin. Fysioterapeuttina tuon juoksuvalmennukseen paljon ammattiosaamistani, jolla varmistan, että juoksijat pystyvät harjoittelemaan ja kilpailemaan täysipainoisesti, välttävät vammat ja palautuvat optimaalisesti arjessaan. Kuormituksen hallinta ja oikea reagointi ongelmiin varmistavat harjoittelun jatkumisen ongelmien nostaessa päätään.

Juoksuvalmennus urani alkoi ryhmien vetämisestä ja juoksuyhteisöiden rakentamisesta. Matkan varrella olen valmentanut kymmeniä eripituisia ryhmiä ja antanut yksilöllistä valmennusta aloittelijoista maajoukkuetason juoksijoihin. Parasta matkalla on ollut kohdata satoja juoksijoita kevyillä lenkeillä, intervalleja tehdessä tai fysioterapeutin vastaanotolla ja oppia mitä juokseminen merkitsee heille ja mistä he ammentavat motivaationsa.

Koutsimo Juoksuvalmennus on näiden kokemusten kautta kehittynyt juoksuvalmennuspalvelu, jonka pohjana on vahva osaamiseni fysiologiasta ja ihmisen liikkeestä. Juoksuvalmennukseni keskiössä on yhteisö, oppiminen, ryhmähenki ja kommunikaatio, jotka muodostavat pohjan pitkäjänteisen harjoittelun onnistumiselle ja tavoitteiden saavuttamiselle.

kokemus ja kohokohdat

Aino

Nelinkertainen SM-mitalisti vuonna 2022

“Vuonna 2021 alkanut yksilövalmennusyhteistyö on tuottanut tulosta ilman erityisiä vaivoja. Minua on auttanut Simon fysioterapeuttinen osaaminen, innostunut asenne ja tietotaito kestävyysjuoksusta. Ryhmäenergiaa ja treeniseuraa unohtamatta.

Eduardo

PR in marathon from 3:57 to 3:13 in 3,5 years

“Running with this group has been fantastic through the years. It’s always been inspiring and fun, even during the most grueling workouts. Plus, the guidance and the coaching made me a better runner—my PRs can back this up!””

Laura

Määrätietoisella harjoittelulla päästy eroon vaivoista ja tulosta tulee taas

“Valmennuksessa yhdistyy yksilöllisyys ja yhteisöllisyys: Omat yksilölliset tavoitteet ja sitä kohti tähtäävät harjoitukset sekä yhteisön tuki ja tsemppi”

JUOKSUVALMENNUKSEt helposti verkkokaupasta

VALMENTAJA ON SINUUN YHTEYDESSÄ HETI SEURAAVANA ARKIPÄIVÄNÄ

5km, 10km, Puolimaraton, maraton, polut tai joku muu tavoite?

Juoksuohjelmat ja juoksuvalmennus kevään ja kesän tavoitteisiin

fi